3

Islamul Radical in Bulgaria, in atentia procurorilor (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Un tribunal bulgar a desfasurat o noua audiere, in aceste zile, în procesul indreptat împotriva unui numar de 13 lideri religiosi acuzați de predicarea Islamului radical.

Inculpații se confruntă cu până la cinci ani de închisoare, în urma procesului penal, care este urmarit de intreaga străinătate, ca test pentru limitele libertății religioase și toleranței în țară.

Liderul Muftiu Birali Myumyun se afla pe lista predicatorilor care au primit bani de la organizatia islamista Al Waqf Islami. El a spus că a fost dificil să identifice Salafismul de alte aspecte ale Islamului. Cu toate acestea, instanța a constatat neconcordanțe în mărturia sa.

In ziua de 17 decembrie 2012, Curtea a amânase procesul, pentru prima dată.

Procurorii au declarat că activitățile finanțate de imamii din Arabia au urmarit raspandirea extremismului religios, apeland la indoctrinarea tinerilor dintr-o echipa de fotbal locala.

Procurorii susțin că trei dintre imami au fost subminat statul, prin încurajarea populatiei in boicotarea alegerilor parlamentare și prin raspandirea urii religioase.

Alti 10 sunt implicati în colaborari cu Al Waqfal Islami, o organizatie de caritate saudita care construieste moschei si care i-a trimis pe jucatori in excursii in Orientul Mijlociu și a finantat educația lor religioasă în Bulgaria, procurorii spunand ca acestia au îmbrățișat Salafismul fundamentalist islamic.

Guvernul bulgar a interzis Al Islami Waqfal în 2003, dar procurorii spun ca cei 13 acuzati au continuat activitatea lor ilegala.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
127
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03538 sec - PID: 18557