3

La zece ani după căderea lui Saddam Hussein, Irakul rămâne o arena sumbra a abuzurilor la adresa drepturilor omului. Acesta este punctul de vedere al Amnesty International, care a lansat un raport recent pe aceasta tema, conform VoR.
Procesele inechitabile, atacurile asupra civililor și torturarea deținuților in penitenciare raman pe ordinea de zi.

Jorgensen, autor al raportului Amnesty, a declarat ca tortura a fost întotdeauna larg răspândită în Irak, dar acum mărturisirile forțate se afla in centrul sistemului juridic actual in tara.

El a mai spus că mii de irakieni au fost deținuți fără proces sau au executat pedepse in închisori, in urma unor procese inechitabile. In prezent, Irakul este unul dintre călăii mondiali, a marturisit acesta.

"Oamenii au mai multa libertate. Ei se pot exprima, într-adevăr, mult mai deschis decât în zilele dinainte de anul 2003. Ei pot vorbi dar, totodata, torturile sunt inca folosite, iar mii și mii de deținuți – femei și bărbați – se află în închisori, fara vreun proces".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.03818 sec - PID: 3928