2

   Raffaello Sanzio da Urbino (Rafael) a fost unul dintre cei mai mari pictori ai Renașterii italiene, în secolul al 16-lea, asa ca, probabil nu ar trebui să fie o surpriză faptul că schita acestuia, in carbune, intitulata pur si simplu „Capul unui Apostol”, a fost vanduta recent pentru suma de 47.8 milioane dolari, intr-o licitatie Sotheby din Londra.

   Schița, efectuata in perioada 1519-1520, este una dintre cele 17 schite ale lui Rafael, pentru capodopera sa finală, Schimbarea la Față.

   Liniile mici si punctele negre din desen reflecta modul in care Rafael lucra. După ce facea o schiță preliminară a compoziției intregii picturi, Raphael intepa, executand gauri mici, conturul desenului. Cu ajutorul acestor mici gauri, el transfera aceste contururi de carbune, pe foi curate de hârtie, unde putea finaliza mai multe detalii ale caracteristicilor fiecărei figuri faciale și expresii. Aceste desene erau mai apoi folosite pentru a crea pictura finală.

   Pictura finala a ramas neterminata, Rafael murind în 1520, la vârsta de 37 de ani, astfel încât unul dintre ucenicii săi a trebuit sa încheie lucrarea, la scurt timp dupa aceea.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.02243 sec - PID: 10109