6

   Cel de-al 266-lea Pontif al Romei are varsta de 76 de ani si este Cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio.
    El a fost ales la sfarsitul celei de-a doua zile de vot.

    În istoria Bisericii Catolice, este primul Papa din America și primul din afara Europei.
   Anuntul a putut fi vazut in direct in playerul special amplasat in paginile Lacasuri Ortodoxe, care a preluat – inainte cu o ora de anuntarea rezultatului Conclavului – transmisiunea live oferita de Radio Vatican, apreciind ca votul din aceasta zi va fi unul pozitiv, dupa mai multe ocazii in care fumul negru isi facuse deja aparitia pe cosul Capelei Sixtine. Astfel, le-am oferit vizitatorilor si abonatilor Lacasuri Ortodoxe sansa de a fi printre primii care au aflat cine este noul Papa ales al Bisericii Catolice.

   Alegerea a fost considerat o mare supriza, intrucat majoritatea celor prezenti in Piata Sfantului Petru se asteptau ca noul Papa sa fie Cardinalul Bertone sau Cardinalul Scola – Arhiepiscop de Milano.

   Noul Papa este un om foarte educat, specializat în chimie și hirotonit preot in anul 1969. El a devenit cardinal în februarie 2001.

   Acesta si-a ales numele de Francisc I, fiind primul nume laic, de acest fel, ales in istoria pontificatului. Numele de Francisc nu a fost întotdeauna bine primit de către Biserica Romano-Catolică, fiind mai intotdeauna ales de monarhi. Noul Papa ales este insa un iezuit.

   Jorje Mario Bergoglio este cunoscut ca teolog calificat și conservator moderat, care s-a opus puternic avorturilor si eutanasiei, fiind un adversar ferm al căsătoriei între homosexuali.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
110
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.14213 sec - PID: 22673