20
Cardinalul Jorge Bergoglio este deja bine cunoscut pentru simplitatea sa: pastor printre oameni, un cardinal care circula cu autobuzul și isi prepara singur mancarea, un mare apărător al săracilor. Noul Papa inceput, de altfel, ministeriatul sau, cu simplitate.

"A face rugaciunile cele mai simple, alaturi de popor, este cel mai mare semn de simplitate", a observat colegul său iezuit, părintele Federico Lombardi, director al biroului de presă al Vaticanului, referindu-se la Papa Francisc I.

Rev. Lombardi a subliniat smerenia noului Papa, evidențiind modul în care el s-a aplecat înaintea poporului, cerându-i acestuia să se roage pentru binecuvântarea lui Dumnezeu asupra sa, înainte de a acorda prima sa binecuvântare apostolică din tronul papal.

Lombardi a continuat să vorbească despre vocația Papei, ca iezuit. Purtătorul de cuvânt a menționat ca acesta este „cunoscut pentru slujire".

"Vad papalitatea ca pe o chemare la slujire, a Cardinalului Bergoglio, care rezultă dintr-o chemare puternica și nu dintr-o căutare a puterii si autoritatii", a mai adaugat Rev. Lombardi. "În acest sens, eu sunt absolut convins ca avem un Papă care vrea să slujească".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0088 sec - PID: 17780