3

Cardinalul Jorge Bergoglio este deja bine cunoscut pentru simplitatea sa: pastor printre oameni, un cardinal care circula cu autobuzul și isi prepara singur mancarea, un mare apărător al săracilor. Noul Papa inceput, de altfel, ministeriatul sau, cu simplitate.

"A face rugaciunile cele mai simple, alaturi de popor, este cel mai mare semn de simplitate", a observat colegul său iezuit, părintele Federico Lombardi, director al biroului de presă al Vaticanului, referindu-se la Papa Francisc I.

Rev. Lombardi a subliniat smerenia noului Papa, evidențiind modul în care el s-a aplecat înaintea poporului, cerându-i acestuia să se roage pentru binecuvântarea lui Dumnezeu asupra sa, înainte de a acorda prima sa binecuvântare apostolică din tronul papal.

Lombardi a continuat să vorbească despre vocația Papei, ca iezuit. Purtătorul de cuvânt a menționat ca acesta este „cunoscut pentru slujire".
"Vad papalitatea ca pe o chemare la slujire, a Cardinalului Bergoglio, care rezultă dintr-o chemare puternica și nu dintr-o căutare a puterii si autoritatii", a mai adaugat Rev. Lombardi. "În acest sens, eu sunt absolut convins ca avem un Papă care vrea să slujească".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
81
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03008 sec - PID: 16354