5

Biserica nu este un comentator politic (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Patriarhul Kirill al Moscovei a declarat ca Biserica nu caută să comenteze evenimentele politice, dar apreciază evenimentele, din punctul de vedere al mântuirii sufletului omenesc.

   "În predica sa către oameni, Biserica atrage atenția, în primul rând, asupra aspectelor legate de mântuire. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să așteptăm comentariile imediate ale Bisericii, asupra evenimentelor din politică", a spus Patriarhul rus într-o noua emisiune televizata, "Cuvintele pastorului".

   Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a declarat că este obisnuit ca mass-media și reprezentanții publici sa impuna acest feedback (comentarii) imediat ce au loc evenimente politice în țară.
   În plus, în cazul în care Biserica, în special prin persoana Patriarhului, nu se conformeaza imediat, acest lucru provoacă confuzie, naste întrebări, regrete și chiar acuzații vizavi de o poziție inechitabilă.

   "Biserica nu este o organizație care face comentarii politice, și nu ne-am propus să apreciem imediat tot ceea se întâmplă în țară, in societate și in lume. Dar, cu toate acestea, Biserica poate avea punctul său de vedere – soteriologic, adică al mantuirii oamenilor prin jertfa proprie – in istorie", a incheiat el.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
131
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10557 sec - PID: 22972