19

Descoperirea primei ferme agricole din neolitic, in Israel

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Săpăturile recente din Israel au descoperit rămășițe din neolitic și calcolitic.

Autoritatea Nationala a Antichitatilor Israelului a anunțat ieri descoperirea unui sit din neolitic, fără precedent, în Israel.

Cele mai vechi dovezi, cu 7 milenii înaintea Erei Noastre, ale culturii pre-ceramice neolitice, includ instalații permanente arhitecturale, pardoseli din ipsos și instrumente de obsidian (roca vulcanica, de culoare neagra sau bruna-cenusie).

Obsidianul nu se gaseste in regiune, dezvăluind faptul că cultura neolitică a avut acces la rețelele de comerț pe distanțe lungi.

În plus, excavarile au mai descoperit mari cantități de semințe de fasole, fiind unul dintre cele mai vechi exemple cunoscute in cultura leguminoaselor, în Orientul Apropiat antic.

Directorii de excavari, Itac Paz și dr. Iacov Vardi au declarat că "este pentru prima dată, în țară, cand au fost descoperite clădiri întregi și niveluri extinse de locuinte, din aceste perioade timpurii”.

Săpăturile, efectuate înainte de construirea unei noi linii de cale ferată, au descoperit, de asemenea, ramasite arhitecturale, din al cincilea mileniu î.en, din cultura Wadi Rabah. Clădirile rectilinii au dezvaluit ceramică de buna calitate, unelte și artefacte artistice.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00898 sec - PID: 14847