4

Descoperirea primei ferme agricole din neolitic, in Israel (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Săpăturile recente din Israel au descoperit rămășițe din neolitic și calcolitic.

   Autoritatea Nationala a Antichitatilor Israelului a anunțat ieri descoperirea unui sit din neolitic, fără precedent, în Israel.
   Cele mai vechi dovezi, cu 7 milenii înaintea Erei Noastre, ale culturii pre-ceramice neolitice, includ instalații permanente arhitecturale, pardoseli din ipsos și instrumente de obsidian (roca vulcanica, de culoare neagra sau bruna-cenusie).

   Obsidianul nu se gaseste in regiune, dezvăluind faptul că cultura neolitică a avut acces la rețelele de comerț pe distanțe lungi.

   În plus, excavarile au mai descoperit mari cantități de semințe de fasole, fiind unul dintre cele mai vechi exemple cunoscute in cultura leguminoaselor, în Orientul Apropiat antic.

   Directorii de excavari, Itac Paz și dr. Iacov Vardi au declarat că "este pentru prima dată, în țară, cand au fost descoperite clădiri întregi și niveluri extinse de locuinte, din aceste perioade timpurii”.

   Săpăturile, efectuate înainte de construirea unei noi linii de cale ferată, au descoperit, de asemenea, ramasite arhitecturale, din al cincilea mileniu î.en, din cultura Wadi Rabah. Clădirile rectilinii au dezvaluit ceramică de buna calitate, unelte și artefacte artistice.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
114
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03879 sec - PID: 624