5

   Noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria, Neofit, a oficiat prima sa Sfanta Liturghie, ca Patriarh, în Catedrala Sfanta Chiriachi din Sofia, in aceasta duminica, 10 martie 2013.

   Biserica a fost plină, mai ales ca aici s-a aflat spre inchinare si o copie a Icoanei miraculoase a Maicii Domnului "Axion Estin".

   Alaturi de Patriarh, au slujit mai mulți episcopi ai Bisericii Ortodoxe Bulgare și clerici din Eparhia de Sofia.

   În predica sa, Patriarhul Neofit a subliniat dimensiunea spirituală a crizei, care "rămâne ascunsa în spatele dificultăților economice".

   "Multe suflete simt indignare și resentimente, pentru ca in fiecare zi cresc incertitudinile legate de viitor", a spus Întâistătătorul Bisericii Bulgare. Cu toate acestea, el a mai spus: "in zilele de incertitudine și de turbulență socială, oamenii isi caută siguranta în Biserică".

   Acesta a mai amintit si despre faptul ca din ce in ce creste numarul sinuciderilor, numind acest fenomen ca „îngrozitor și teribil”.
"Biserica nu acceptă sinuciderea si, din aceasta cauza, cel care atenteaza la propria sa viata nu poate fi îngropat ca creștin.Biserica este clara vizavi de acest lucru", a mai spus Patriarhul Bulgariei.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
107
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09455 sec - PID: 25640