4

Mai multe scrisori si partituri semnate de compozitorul si pianistul maghiar Franz Liszt au fost prezentate pentru prima dată publicului, experimentand un pret record, la o licitație din Geneva, ieri seara, cu o cerere puternică din partea Germaniei, dupa cum informeaza France Presse.

În aceste scrisori, muzicianul evoca prieteniile sale cu Wagner și Chopin. El iși exprima, de asemenea, furia, împotriva publicului care nu aprecia arta sa.

Licitatia a cuprins un carnet cu exercitii compuse de Liszt, pentru eleva sa, Valerie Boissier, continand opt pagini de exerciții de studiu la pian, scrise în anul 1832. Acest carnet, estimat la o valoare de 3.000 – 5.000 de franci elvețieni (2.400 – 4.000 de euro), a fost cumparat pentru 16.000 de franci (13.000 de euro).

O partitura cu dedicație pentru Chopin a fost vanduta contra a 43.000 de franci elvetieni (35.000 de euro), fiind estimata de fapt la 700 – 900 franci.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
296
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02183 sec - PID: 702