2

După ce Cardinalul Jean-Louis Tauran a anunțat miercuri că Biserica Catolica are un nou Papa, numit Francisc, lumea a inceput sa se intrebe daca este corecta numirea sa ca „Papa Francisc I”.

Vaticanul a clarificat, insa, faptul că numele său este doar Francisc și ca nu este necesar să se facă referire la numărul I, odata ce nu a mai existat un alt Papa cu acelasi nume. Prin urmare, adaugarea unui numar la nume va avea sens doar incepand de la un al doilea Francisc, care va purta numele Francisc al II-lea, a mai explicat Vaticanul

Și mai multă confuzie înconjoară locul pe care il ocupa Francisc ca „succesor al Sfantului Petru”. Este al 266-lea, 265-lea sau 267-lea Papa?

Toată lumea știe că Sfantul Linus (care a domnit in perioada anilor 67 – 76 dupa Hristos) a fost primul succesor al Sfantului Petru.

În urma acestei logici, Francisc este cel de-al 226-lea Papa, adica al 265-lea succesor al Sfantului Petru.

Cu toate acestea, ca James Hitchcock, autorul "Istoriei Bisericii Catolice," a precizat pentru publicatia Zenit, ca "Ștefan al II-lea, din secolul al optulea dupa Hristos, a murit înainte ca el sa fi fost instalat ca Papa. Unele liste il numara, iar altele nu.”.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
191
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03186 sec - PID: 7324