20
Publicatia Izvestia a realizat in ultimele zile un interviu, citat de VoR, cu Leonid Xanfomaliti, expert în cercetarea sistemului solar planetar și șef al laboratorului de cercetare a spațiului din cadrul Academiei de Științe a Rusiei.

În urma recentei "revolutionare" descoperiri a robotului Curiosity al NASA – a spus expertul – descoperirea apei potabile pe Marte nu este cu siguranta o descoperire.

"Datele care au fost primite de NASA nu sunt atât de diferite de rezultatele anterioare. Alti roboti care au examinat suprafața lui Marte au găsit deja sferule, care ar fi putut fi formate doar într-un mediu cu apă.

Ulterior, oamenii de știință au demonstrat că Marte prezinta apă în forma unor mici fluxuri.”

Astfel, descoperirea nu are nimic nou, asigura expertul. El a mai adăugat că o dovada reală a posibilitatii existentei vieții pe Marte ar fi fost descoperirea unor fosile similare celor descoperite in meteoritul marțian 84001, din 1984. El a amintit că cercetari ample ar fi produs dovezi ale existentei unor fosile microscopice de bacterii pe Marte. O altă descoperire potențiala ar fi fost găsirea a ceva care sa semene cu o formă de viață, profund in suprafața marțiană, protejata de radiatia solara letala.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0112 sec - PID: 4187