5

   Publicatia Izvestia a realizat in ultimele zile un interviu, citat de VoR, cu Leonid Xanfomaliti, expert în cercetarea sistemului solar planetar și șef al laboratorului de cercetare a spațiului din cadrul Academiei de Științe a Rusiei.
   În urma recentei "revolutionare" descoperiri a robotului Curiosity al NASA – a spus expertul – descoperirea apei potabile pe Marte nu este cu siguranta o descoperire.

   "Datele care au fost primite de NASA nu sunt atât de diferite de rezultatele anterioare. Alti roboti care au examinat suprafața lui Marte au găsit deja sferule, care ar fi putut fi formate doar într-un mediu cu apă.
Ulterior, oamenii de știință au demonstrat că Marte prezinta apă în forma unor mici fluxuri.”

   Astfel, descoperirea nu are nimic nou, asigura expertul. El a mai adăugat că o dovada reală a posibilitatii existentei vieții pe Marte ar fi fost descoperirea unor fosile similare celor descoperite in meteoritul marțian 84001, din 1984. El a amintit că cercetari ample ar fi produs dovezi ale existentei unor fosile microscopice de bacterii pe Marte. O altă descoperire potențiala ar fi fost găsirea a ceva care sa semene cu o formă de viață, profund in suprafața marțiană, protejata de radiatia solara letala.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
97
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02095 sec - PID: 17489