20

Mesajul Consiliului Mondial al Bisericilor, catre noul Papa

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
In urma cu cateva minute, a fost data publicitatii o declaratie semnata de Rev. Dr. Olav Fykse Tveit, secretar general al Consiliul Mondial al Bisericilor, legata de alegerea nolui Papa, Francisc.

„Noi si Consiliul Mondial al Bisericilor ne rugam pentru binecuvântarea lui Dumnezeu asupra lui Francisc I, ales ca nou Papă. Ne rugăm pentru sănătatea sa și pentru puterea preluarii acestui ministeriat intru dreptate și pace” – se arata in declaratie.

„Acesta este un punct de cotitură în viața Bisericii Romano-Catolice, dar totodata, el are impact asupra oamenilor din alte Biserici și credințe”.

In mesaj, Consiliul Mondial al Bisericilor reafirma, de asemenea, angajamentul comun in căutarea dreptatii și pacii.

„Așteptăm cu nerăbdare angajamentul nostru continuu cu Biserica Catolică și prezența acesteia la Adunarea viitoare din Busan, Republica Coreea, în octombrie și noiembrie, acolo unde, în centrul discutiilor, se vor afla dreptatea și pacea”.

„Inca de la Conciliul Vatican II, din anii 1960, Biserica Romano-Catolică și Consiliul Mondial al Bisericilor s-au bucurat de un dialog constructiv și de cooperare în materie de credință, mărturisire și unitate fundamentală a întregului Trup al lui Hristos.

Am învățat că noi suntem pelerini, împreună, în mișcarea ecumenică, și suntem deosebit de recunoscători pentru modul in care Biserica Catolică lucrează cu noi, pe marginea unor aspecte extrem de importante, ale unității, eclesiologiei, misiunii și dialogului inter-religios”.

„Acum, în strânsă colaborare cu Papa Francisc, așteptăm cu nerăbdare să construim această relație pozitivă cu Biserica Catolică”.

Mesajul mai precizeaza ca „un aspect important al mișcării ecumenice este conceptul de responsabilitate reciprocă”.

„Vom continua să cooperam, într-o relație de dragoste și afirmare. În acest fel, vom crește împreună în har și în speranța in adevărata unitate a credincioșilor, pentru care Hristos S-a rugat.

Suntem încântați să salutam un Papa al Argentinei, primul Papă din sudul Globului. Astăzi, marea majoritate a creștinilor trăiesc în Sudul Globului. Creșterea Creștinismului în Sud va continua cel mai probabil. Această schimbare a avut deja un impact important asupra lumii Crestine. In acest context, vom merge mai departe, lucrând împreună, la construirea relației noastre și abordarea nevoilor importante ale tuturor oamenilor de astăzi.

Să folosim această oportunitate, să ne rugam pentru și cu Papa Francisc, pentru reconfirmarea faptului că avem nevoie de unul de celalalt, in abordarea provocărilor lumii contemporane”.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01871 sec - PID: 17953