3

   Organizația Mondială a Sănătății a tras in ultimele ore concluzia ca alcoolul și tutunul distrug Europa. Aceste două obiceiuri dăunătoare sunt legate de moartea prematură, de bolile cardiovasculare si de cancer în rândul europenilor.
   Până la 70% din decese sunt cauzate de aceste două patimi, afirma OMS.

   Potrivit experților OMS, consumul de alcool în regiunea europeană este cel mai mare din lume. În același timp, nivelul de trai din Europa, în special in Occident, este considerat ca fiind foarte mare.

   Răspândirea hedonismului social, în Europa, conform caruia scopul vietii este placerea, se pare ca promovează indirect alcoolismul si consumul de droguri, datorita ideii de confort si de plăcere in consumarea timpului. De asemenea, somajul, accentuarea tensiunilor sociale și insecuritatea economică sunt si ele cauze ale acestor patimi. In acelasi timp, marketingul agresiv crește, de asemenea, consumul de alcool. ”Pe de altă parte, reclama este si creativa și influenteaza mentalitatea populară. De exemplu, majoritatea țărilor europene consideră că este nepotrivit sa vezi un meci de fotbal, fără o sticlă de bere în mână", a declarat Alexandru Satilov, un expert rus in stiinte socio-politice, conform radioului Vocea Rusiei.

   Potrivit raportului Organizatiei Mondiale a Sanatatii, privind starea de sănătate în Europa, Republica Moldova este cea mai mare consumatoare de alcool, în rândul celor 53 de țări. Consumul de alcool este mai mare de 20 de litri pe persoană, în fiecare an. Urmeaza Luxemburg și Estonia. Potrivit OMS, consumul de alcool pe persoană nu ar trebui să depășească 8 litri pe an. Orice crestere a acestei cantitati duce la degradare și degenerare.
   In mod istoric, regiunea europeană a Organizatiei Mondiale a Sanatatii a inclus in studiu si țările CSI, inclusiv statele din Asia Centrală si Israelul.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
144
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02884 sec - PID: 7208