16
"Nu cedati în fața pesimismului și amărăciunii pe care diavolul ni le oferă în fiecare zi; sa nu cedam pesimismului și descurajarii", le-a declarat noul Papa, Francisc, Cardinalilor.

Acesta i-a primit în audiență pe cardinalii prezenți la Roma, ieri, în Sala Clementină a Palatului Apostolic.

El a schimbat, apoi, câteva cuvinte cu fiecare cardinal, fiindu-i oferite diferite cadouri.

Papa a mai spus: "Avem convingerea fermă că Duhul Sfânt al Bisericii, prin suflul Sau puternic, ne da curajul de a persevera și, de asemenea, puterea de a cauta noi metode de evanghelizare, pentru a duce Evanghelia pana la marginile Pământului”.

"Adevărul creștin este atragator și convingător, deoarece acesta răspunde necesitatii profunde a existenței umane, vestind convingător faptul că Hristos este Singurul Mântuitor al omului și al tuturor oamenilor. Acest anunț rămâne valabil astăzi, ca si la inceputul Crestinismului, în timpul primei mari raspandiri misionare a Evangheliei", a explicat Papa.

"Dragi frați, curaj! Pentru jumatate dintre noi, care suntem deja avansati în vârstă: imi place sa spun ca batranetea este sediul înțelepciunii de-o viață. Persoanele in varsta au intelepciunea celor care au trecut prin viață, cum ar fi Simeon și Ana, la Templul vechi. Au avut exact această batranete, care le-a permis să-L recunoască pe Iisus. Oferiti aceasta intelepciune tinerilor: asemenea vinului bun, care devine mai bun odata cu trecerea anilor; oferiti-le tinerilor înțelepciunea vieții".

„Este timpul să dam înțelepciunea noastra tinerilor. Veți reveni acum la locurile voastre, pentru a va continua lucrarea, îmbogățiti de experiența ultimelor câteva zile, atât de pline de credință și de comuniune eclezială. Această experiență, atât de unica și incomparabila, ne-a permis să înțelegem în profunzime frumusețea realitatii eclesiale, care este o reflectare a splendorii lui Hristos Cel Înviat".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01298 sec - PID: 23074