32

Noul Papa are multi prieteni rabini

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Baruch Tenembaum, fondator al Fundatiei Raoul Wallenberg, un evreu argentinian, prieten al noului Papa, Francisc, și pionier al dialogului interreligios între creștini, musulmani și evrei, din anii șaizeci, s-a declarat mișcat de alegerea prietenului său, ca Pontif Roman.

Acesta il cunoaste pe Jorge Mario Bergoglio, de la numirea sa ca episcop auxiliar de Buenos Aires. Pe atunci, a sustinut ridicarea unui memorial dedicat victimelor Holocaustului, de catre o asociatie israelita argentiniana.

Conform acestuia, Papa este "un om foarte simplu, umil și spiritual: el a participat la întâlnirile inter-religioase ca nimeni altcineva și a vorbit cu toată lumea", citeaza publicatia Zenit, mai multe informatii emise de reprezentantii Fundatiei.

"El are mulți rabini prieteni și cărți publicate cu rabini. A mers în multe sinagogi. Nu spun asta pentru că sunt evreu, ci pentru că el este un om care are un respect profund pentru toată lumea, pentru că toată lumea are dreptul sa fie diferita", a mai spus Tenembaum.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01772 sec - PID: 12768