2

Noul Papa are multi prieteni rabini (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Baruch Tenembaum, fondator al Fundatiei Raoul Wallenberg, un evreu argentinian, prieten al noului Papa, Francisc, și pionier al dialogului interreligios între creștini, musulmani și evrei, din anii șaizeci, s-a declarat mișcat de alegerea prietenului său, ca Pontif Roman.

   Acesta il cunoaste pe Jorge Mario Bergoglio, de la numirea sa ca episcop auxiliar de Buenos Aires. Pe atunci, a sustinut ridicarea unui memorial dedicat victimelor Holocaustului, de catre o asociatie israelita argentiniana.

   Conform acestuia, Papa este "un om foarte simplu, umil și spiritual: el a participat la întâlnirile inter-religioase ca nimeni altcineva și a vorbit cu toată lumea", citeaza publicatia Zenit, mai multe informatii emise de reprezentantii Fundatiei.

   "El are mulți rabini prieteni și cărți publicate cu rabini. A mers în multe sinagogi. Nu spun asta pentru că sunt evreu, ci pentru că el este un om care are un respect profund pentru toată lumea, pentru că toată lumea are dreptul sa fie diferita", a mai spus Tenembaum.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01156 sec - PID: 10109