2

   Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, va participa la Messa de inaugurare a Papei Francisc, informeaza serviciul de presa LONews.

   Este pentru intaia dată când un astfel de eveniment are loc, de la Marea Schisma catolica-ortodoxa, din anul 1054, un semn important pentru unitatea creștină.

   Patriarhul Ecumenic va fi însoțit de Ioannis Zizioulas, Mitropolit al Pergamului și co-președinte al Comisiei Mixte Internaționale pentru Dialogul Teologic între Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă, precum și de Tarassios, Mitropolit ortodox de Argentina, și Gennadios, Mitropolit ortodox de Italia.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01562 sec - PID: 9746