23

Biserica si greva foamei. Comunicatul Bisericii Armene

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Tronul Bisericii Armene din Etchmiadzin a emis o declarație vizavi de evolutiile post-electorale din Armenia. In declaratie se arata:

"În urma evoluțiilor post-electorale și comentariilor făcute în timpul acestora, vrem să precizam următoarele.

Apreciem înalta sobrietate a poporului nostru, care a devenit garanția unei conduceri pașnice și civilizate a alegerilor. Tinand cont de rapoartele și evaluările Comisiei Electorale Centrale a Republicii Armenia și ale misiunilor de observatori, precum și de alte informații, Tronul Sfant de Etchmiadzin și-a exprimat în mod clar poziția sa vizavi de rezultatele alegerilor”, iar încercarea de a atrage Biserica si chiar Evanghelia sau pe Catolicul sau în „diferite speculații politice este inadmisibilă”.

Sfântul Tron i-a mai indemnat, totodata, pe oameni să se roage și să se lase condusi de dragostea frățească și de spiritul de solidaritate în timpul perioadei Postului Mare, neparticipand la manifestările de intoleranță și ură.

Tronul din Etchmiadzin i-a mai cerut, totodata, lui Raffi Hovannisian, cadidatul la alegeri care a iesit pe locul 2, sa renunte la greva foamei si sa aleaga un mod mai constructiv de luptă politică.

„Biserica nu justifica greva foamei, deoarece este o acțiune care pune în pericol viața”, mai aminteste declaratia.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01458 sec - PID: 23004