22
O misiune arheologică italieneasca a descoperit istorica Poarta a lumii de dedesubt, a orasului antic frigian Hierapolis.

Anunțul a fost făcut ieri seara, la Istanbul, in cadrul unei conferințe pe tema arheologiei italiene.

Descoperirea apartine unei misiuni a lui Francesco D'Andria, de la Universitatea din Salento, care este responsabil cu săpăturile din orașul greco-roman.

Ruinele orasului sunt situate aproape de Pamukkale, în Turcia. Potrivit mitologiei greco-romane și tradiției, Poarta Infernului, cunoscuta si sub numele de Poarta lui Pluto, este punctul de intrare în Iad. Atât Cicero cat și geograful grec Strabus menționau Heirapolis Plutonium în scrierile lor și ambii o vizitasera.

Acesta a fost un loc bine-cunoscut de pelerinaj în antichitate. Având în vedere că săpăturile au început în Hierapolis, în 1957, de către o misiune italiana a lui Paolo Verzone, de la Politehnica din Torino – găsirea exacta a locatiei Portii Infernului a fost punctul central al săpăturilor arheologice.

Anunțul a fost făcut în timpul unei conferințe privind săpăturile arheologice italiene, în Turcia, susținuta de ambasadorul italian în Turcia, Gianpaolo Scarante.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01178 sec - PID: 18199