4

   O misiune arheologică italieneasca a descoperit istorica Poarta a lumii de dedesubt, a orasului antic frigian Hierapolis.

    Anunțul a fost făcut ieri seara, la Istanbul, in cadrul unei conferințe pe tema arheologiei italiene.

   Descoperirea apartine unei misiuni a lui Francesco D'Andria, de la Universitatea din Salento, care este responsabil cu săpăturile din orașul greco-roman.

   Ruinele orasului sunt situate aproape de Pamukkale, în Turcia. Potrivit mitologiei greco-romane și tradiției, Poarta Infernului, cunoscuta si sub numele de Poarta lui Pluto, este punctul de intrare în Iad. Atât Cicero cat și geograful grec Strabus menționau Heirapolis Plutonium în scrierile lor și ambii o vizitasera.

   Acesta a fost un loc bine-cunoscut de pelerinaj în antichitate. Având în vedere că săpăturile au început în Hierapolis, în 1957, de către o misiune italiana a lui Paolo Verzone, de la Politehnica din Torino – găsirea exacta a locatiei Portii Infernului a fost punctul central al săpăturilor arheologice.
   Anunțul a fost făcut în timpul unei conferințe privind săpăturile arheologice italiene, în Turcia, susținuta de ambasadorul italian în Turcia, Gianpaolo Scarante.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
97
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02365 sec - PID: 15994