2

Papa Francisc, despre mass-media: adevar, bunatate si frumusete (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Adresându-se mass-mediei, cu termenul "dragi prieteni", Papa Francisc a vorbit despre modul în care rolul mass-mediei continuă să crească și despre modul în care aceasta este indispensabilă pentru relatarile societății contemporane.

   Papa a mulțumit mass-mediei pentru serviciul prestat în aceste zile, facand unele remarci in gluma, apreciind eforturile mari ale acesteia. El a vorbit despre complexitatea evenimentelor istorice, cum ar fi alegerea unui Papă și despre cât de important este sa fie prezentat un astfel de eveniment în lumina credinței.

   "Biserica" – a spus el – "nu răspunde logicii pământesti" și poate fi dificil sa comunice în mod eficient, intrucat "natura Bisericii este spirituala, si nu una politica". Aceasta este singura perspectivă în care activitatea Bisericii poate fi prezentata, a mai spus Papa Francisc.

   "Hristos", a continuat el, "este centrul Bisericii, si nu succesorul lui Petru… Hristos este punctul de referință al Bisericii; fără El, Petru și Biserica nu ar exista".

   Protagonistul tuturor acestor evenimente, a spus Papa, este Duhul Sfânt: "El a fost Cel care a inspirat decizia Papei Benedict al XVI-lea, pentru binele Bisericii, El a fost acela care a inspirat alegerea Cardinalilor". Este important să avem în vedere acest lucru, a adăugat el, atunci cand încercam să interpretam evenimentele din ultimele zile.

   Papa a reflectat asupra a ceea ce el numeste "trinitatea comunicarii: Adevărul, Bunătatea și Frumusețea". "Noi nu suntem chemați să comunicam despre noi, ci aceasta trinitate… Biserica există pentru a comunica adevărul, bunătatea și frumusețea".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
186
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03448 sec - PID: 6889