24

Papa Francisc, despre mass-media: adevar, bunatate si frumusete

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Adresându-se mass-mediei, cu termenul "dragi prieteni", Papa Francisc a vorbit despre modul în care rolul mass-mediei continuă să crească și despre modul în care aceasta este indispensabilă pentru relatarile societății contemporane.

Papa a mulțumit mass-mediei pentru serviciul prestat în aceste zile, facand unele remarci in gluma, apreciind eforturile mari ale acesteia. El a vorbit despre complexitatea evenimentelor istorice, cum ar fi alegerea unui Papă și despre cât de important este sa fie prezentat un astfel de eveniment în lumina credinței.

"Biserica" – a spus el – "nu răspunde logicii pământesti" și poate fi dificil sa comunice în mod eficient, intrucat "natura Bisericii este spirituala, si nu una politica". Aceasta este singura perspectivă în care activitatea Bisericii poate fi prezentata, a mai spus Papa Francisc.

"Hristos", a continuat el, "este centrul Bisericii, si nu succesorul lui Petru… Hristos este punctul de referință al Bisericii; fără El, Petru și Biserica nu ar exista".

Protagonistul tuturor acestor evenimente, a spus Papa, este Duhul Sfânt: "El a fost Cel care a inspirat decizia Papei Benedict al XVI-lea, pentru binele Bisericii, El a fost acela care a inspirat alegerea Cardinalilor". Este important să avem în vedere acest lucru, a adăugat el, atunci cand încercam să interpretam evenimentele din ultimele zile.

Papa a reflectat asupra a ceea ce el numeste "trinitatea comunicarii: Adevărul, Bunătatea și Frumusețea". "Noi nu suntem chemați să comunicam despre noi, ci aceasta trinitate… Biserica există pentru a comunica adevărul, bunătatea și frumusețea".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0105 sec - PID: 31584