5

   Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din India – Episcopia Ortodoxă de Ahmedabad, Dr. Geevarghese Mar Yulios a întreprins o vizită istorică la Catedrala Manastirii Manjinikkara (Dayaro), in aceste zile.
   Vizita a dat nastere unor dezbateri aprinse, pozitive.

   Initiativa a fost una fara precedent, marcand un pas uriaș spre unitatea între grupurile separate ale ortodocsilor din Biserica Ortodoxa Siriaca Malankara si Biserica Ortodoxa a Indiei. Credinciosii au cerut continuarea eforturilor de restabilire a unității, cu fiecare ocazie.

   Vizita a marcat un semn bun al pacii și unitatii în Biserică.
   Dr. Mar Yulios însuși a spus: „Visul meu este ca "Una Sfânta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, din India, fondata de Sfantul Toma, dupa voia lui Dumnezeu, sa aiba o relatie frățească cu Biserica sora a Antiohiei, fondata de Sfantul Petru în același mod. Atunci când oamenii nu reușesc, Dumnezeu lucreaza si invinge. Deci, să ne rugăm pentru voia lui Dumnezeu".

   Mar Dionisie l-a primit cu aceasta ocazie pe Dr Mar Yulios, in Dayaro. Recepția a fost una calda, iar discuțiile au fost purtate într-un mod cordial.
   Mitropolitul a justificat vizita sa in Dayaro, printr-o vizita în Manjinikkara, la un membru al parohiei Dayaro, exprimandu-si intenția de a se si inchina.
   "Sunt recunoscător Patriarhiei Malankara pentru aceasta oportunitate”, a remarcat el.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
185
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02476 sec - PID: 653