36
Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din India – Episcopia Ortodoxă de Ahmedabad, Dr. Geevarghese Mar Yulios a întreprins o vizită istorică la Catedrala Manastirii Manjinikkara (Dayaro), in aceste zile.

Vizita a dat nastere unor dezbateri aprinse, pozitive.

Initiativa a fost una fara precedent, marcand un pas uriaș spre unitatea între grupurile separate ale ortodocsilor din Biserica Ortodoxa Siriaca Malankara si Biserica Ortodoxa a Indiei. Credinciosii au cerut continuarea eforturilor de restabilire a unității, cu fiecare ocazie.

Vizita a marcat un semn bun al pacii și unitatii în Biserică.

Dr. Mar Yulios însuși a spus: „Visul meu este ca "Una Sfânta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, din India, fondata de Sfantul Toma, dupa voia lui Dumnezeu, sa aiba o relatie frățească cu Biserica sora a Antiohiei, fondata de Sfantul Petru în același mod. Atunci când oamenii nu reușesc, Dumnezeu lucreaza si invinge. Deci, să ne rugăm pentru voia lui Dumnezeu".

Mar Dionisie l-a primit cu aceasta ocazie pe Dr Mar Yulios, in Dayaro. Recepția a fost una calda, iar discuțiile au fost purtate într-un mod cordial.

Mitropolitul a justificat vizita sa in Dayaro, printr-o vizita în Manjinikkara, la un membru al parohiei Dayaro, exprimandu-si intenția de a se si inchina.

"Sunt recunoscător Patriarhiei Malankara pentru aceasta oportunitate”, a remarcat el.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00979 sec - PID: 14888