31

Papa copt Tawadros al II-lea cheama la lupta pasnica in Libia

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Tawadros al II-lea s-a întâlnit, in ultimele ore, cu mai multe mișcări copte, pentru a discuta despre recenta criză din Libia și a face apel la grupuri, să lupte in mod pașnic.

Papa copt Tawadros al II-lea s-a adresat mișcărilor copte de tineret, după problemele recente din Libia, afirmand: "Dacă alegeți calea luptei, atunci ea trebuie să fie pașnică".

Amir Ayad, membru al comisiei de constatare a situatiei privind statutul copților egipteni în Libia și, de asemenea, membru al Frontului Tineretului Copt, a declarat că Papa s-a întâlnit cu mai multe grupuri de copți, inca de vineri, și a discutat despre urmarile incidentului din Libia (vezi ARHIVA).

Potrivit lui Ayad, Papa și-a exprimat „profunda” sa ingrijorare pentru situația egiptenilor din străinătate și a spus că va contacta guvernul, pentru a afla noile evoluții.

Zeci de protestatari s-au adunat în fața Ambasadei libiene din Cairo, luni, pentru a protesta pentru moartea unui egiptean copt de 45 de ani, Ezzat Atallah, în Libia.

Atallah, care a fost acuzat de "prozelitism", a fost ucis, în Libia, după ce a fost torturat. Mai multe incidente au avut loc la ambasada, ulterior, atunci când protestatarii au ars steagul libian și au arborat unul egiptean, in locul acestuia, la intrarea in cladire. Totodata, au avut loc ciocniri intre acestia si alti cetățeni libieni, care au răspuns prin arborarea altor două steaguri libiene.

Atallah a fost unul dintre cei aproximativ o sută de copții egipteni arestați în luna februarie, în Libia, după ce un grup de musulmani salafisti au percheziționat o biserica din Benghazi, acuzându-i pe acestia de răspândirea Creștinismului în țară.

În decembrie, doi copți egipteni au fost uciși și alti doi au fost răniți, atunci când islamiștii au lansat o bombă artizanală, într-o biserică ortodoxă coptă, în vestul Libiei.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0117 sec - PID: 30847