2

Papa copt Tawadros al II-lea cheama la lupta pasnica in Libia (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

  Tawadros al II-lea s-a întâlnit, in ultimele ore, cu mai multe mișcări copte, pentru a discuta despre recenta criză din Libia și a face apel la grupuri, să lupte in mod pașnic.
   Papa copt Tawadros al II-lea s-a adresat mișcărilor copte de tineret, după problemele recente din Libia, afirmand: "Dacă alegeți calea luptei, atunci ea trebuie să fie pașnică".

   Amir Ayad, membru al comisiei de constatare a situatiei privind statutul copților egipteni în Libia și, de asemenea, membru al Frontului Tineretului Copt, a declarat că Papa s-a întâlnit cu mai multe grupuri de copți, inca de vineri, și a discutat despre urmarile incidentului din Libia (vezi ARHIVA).

   Potrivit lui Ayad, Papa și-a exprimat „profunda” sa ingrijorare pentru situația egiptenilor din străinătate și a spus că va contacta guvernul, pentru a afla noile evoluții.

   Zeci de protestatari s-au adunat în fața Ambasadei libiene din Cairo, luni, pentru a protesta pentru moartea unui egiptean copt de 45 de ani, Ezzat Atallah, în Libia.

   Atallah, care a fost acuzat de "prozelitism", a fost ucis, în Libia, după ce a fost torturat. Mai multe incidente au avut loc la ambasada, ulterior, atunci când protestatarii au ars steagul libian și au arborat unul egiptean, in locul acestuia, la intrarea in cladire. Totodata, au avut loc ciocniri intre acestia si alti cetățeni libieni, care au răspuns prin arborarea altor două steaguri libiene.

   Atallah a fost unul dintre cei aproximativ o sută de copții egipteni arestați în luna februarie, în Libia, după ce un grup de musulmani salafisti au percheziționat o biserica din Benghazi, acuzându-i pe acestia de răspândirea Creștinismului în țară.

   În decembrie, doi copți egipteni au fost uciși și alti doi au fost răniți, atunci când islamiștii au lansat o bombă artizanală, într-o biserică ortodoxă coptă, în vestul Libiei.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
101
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03426 sec - PID: 26978