28

Theodoros II al Alexandriei in Tanzania. Proiecte sociale de amploare

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
In cadrul unei vizite in Tanzania, Papa ortodox copt al Bisericii din Alexandria, Theodoros, va purta in aceasta dimineata o discutie cu Președintele Tanzaniei, Jakaya Kikwete, caruia urmeaza sa ii multumeasca pentru sprijinul acordat Bisericii, in inițiativele sociale din țară.

Abordat de jurnaliștii din Dar es Salaam, sâmbătă, Papa Theodoros a declarat ca Biserica sa intenționează să stabilească centre SIDA/HIV in tara, garantand ca acestea vor oferi servicii gratuite de sănătate. El a mai spus ca Biserica sa mai construieste un spital in regiunea Bukoba, iar piatra de temelie a fost pusa recent chiar de către Președintele Kikwete.

Papa Theodoros a amintit faptul că Biserica a realizat proiecte legate de furnizarea de apă, facilitand accesul oamenilor la apă potabilă, in 50 de sate din regiunea Iringa. Biserica conduce, in plus, mai multe orfelinate, in țară. El a mai subliniat faptul că Biserica va stabili un centru misionar pentru Africa de Est și Centrală, în regiunea Arusha.

Episcopul ortodox copt de Mwanza, Jeronymos, a declarat, la randul sau, ca Biserica a cumparat un sistem de foraj, pentru realizarea de proiecte în zonele care se confruntă cu deficit de apă, în regiunile din Lake Zone, incluzand Mwanza, Bukoba și Mara.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00974 sec - PID: 22437