8

   Represiunea libiana împotriva copților egipteni continuă, alti patru crestini fiind arestati. Unitatea Tineretului Maspero a confirmat, sâmbătă, că patru copți egipteni au fost reținuți, la un punct de control, cu o zi inainte, în orașul libian Misrata. Maspero susține că cei reținuți sunt inchisi doar pentru ca sunt creștini.

   Beshoy Tamri, un membru al Unitatii Maspero, a declarat că guvernul egiptean trebuie să facă mai mult pentru a proteja drepturile cetățenilor săi peste hotare. "Noi credem că, dacă guvernul nostru ar fi dorit la modul serios sa ii protejeze pe oamenii noștri de acolo, atunci ar fi trimis avocați sa-i apere", a spus Tamri. "Adevărul este că țara noastră nu ii respecta pe egiptenii care trăiesc în străinătate", a concluzionat acesta.

   Intre timp, Ambasada Libiei din Cairo și-a anunțat intenția suspendarii tuturor serviciilor, pe termen nelimitat, dar nu a prezentat un motiv.

   Frontului Salvării Naționale (FSN), din Egipt, cel mai mare bloc de opoziție, a condamnat arestările și incidentele similare de agresiune asupra egiptenilor, din Libia. Intr-o declaratie lansata sâmbătă, FSN se declara îngrijorat de atacurile repetate asupra copților și a lacasurilor de cult creștine.

   "Egiptenii sunt, totodata, deportati din Libia, într-un mod umilitor, departe de standardele umanitare și fără a se lua măsuri legale sau a li se garanta drepturile, lucrătorilor egipteni", arata declarația FSN.

   FSN s-a aratat dornic de păstrarea relației istorice cu Libia și a solicitat autorităților să-și asume responsabilitatea și să apere drepturile egiptenilor care lucrează în aceasta țară.
   FSN s-a aratat, de asemenea, surprins și nemulțumiț de răspunsul lent al autorităților egiptene la situația de fata. FSN a declarat că guvernul se comportă într-un mod similar cu regimul Mubarak, referindu-se la reacția rapidă a președinției în trimiterea de delegați pentru a negocia eliberarea membrilor Frăției Musulmane, în Emiratele Arabe Unite, în acelasi timp ignorandu-i pe egiptenii din Libia.

   FSN a mai spus că astfel de acțiuni arată că angajamentul guvernului in a apăra interesele egiptenilor din străinătate este un slogan gol. "Regimul este interesat doar de apararea și de lucrul in beneficiul Fratiei Musulmane", au adăugat aceștia.

   "FSN confirmă că nu va ezita să apere interesele cetățenilor egipteni, prin toate mijloacele posibile", a concluzionat declarația.

   De cand revoluția libiana l-a răsturnat pe fostul lider Muammar Gaddafi, Egiptul a cunoscut o creștere accentuată a violențelor sectare. De-a lungul ultimelor șase luni, atacurile asupra bisericilor creștine și pedeapsa cu închisoarea, tortura, deportarea și uciderea creștinilor au crescut.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
147
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07437 sec - PID: 12877