33

Papa Francisc a binecuvantat cainele unui jurnalist

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Alessandro Forlan, un jurnalist italian al radio RAI, cu deficiențe de vedere, a mers să-l salute pe Papa Francisc, impreuna cu câinele său care il ajuta sa mearga, un labrador numit Asia, în timpul audienței acordate jurnaliștilor, sambata, 16 martie, la ora 11:00, in sala Paul al VI-lea, la Vatican.

Apoi, acesta avea sa mărturiseasca:

"Papa are o relație specială cu creația, în spiritul Sfantului Francisc, si am cerut o binecuvântare pentru soția și fiica mea, care au ramas acasa. I-am cerut si o binecuvântare pentru câinele meu si s-a aplecat si l-a mangaiat”.

Exita o tradiție în Roma, de binecuvântare a animalelor, o dată pe an, in ziua de 17 ianuarie, la sărbătoarea Sfantului Antonie al deșertului. Asociația agricultorilor italieni vine, atunci, in Piața Sfantul Petru, pentru a binecuvânta animalele de fermă.

Chiar si în unele parohii, Messa este deschisa celor care vin cu animalul sau animalele de companie: câini și pisici, papagali, carasi, broaste testoase si iepuri, sustinand ca este o modalitate de a da slavă lui Dumnezeu pentru toată creația.

Uneori, sunt binecuvantati caii Carabinierilor sau ai Garzii Financiare și câinii pregătiti sa intervina in situatii de urgenta.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01272 sec - PID: 30409