3

Papa Francisc a binecuvantat cainele unui jurnalist (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Alessandro Forlan, un jurnalist italian al radio RAI, cu deficiențe de vedere, a mers să-l salute pe Papa Francisc, impreuna cu câinele său care il ajuta sa mearga, un labrador numit Asia, în timpul audienței acordate jurnaliștilor, sambata, 16 martie, la ora 11:00, in sala Paul al VI-lea, la Vatican.

   Apoi, acesta avea sa mărturiseasca:
   "Papa are o relație specială cu creația, în spiritul Sfantului Francisc, si am cerut o binecuvântare pentru soția și fiica mea, care au ramas acasa. I-am cerut si o binecuvântare pentru câinele meu si s-a aplecat si l-a mangaiat”.

   Exita o tradiție în Roma, de binecuvântare a animalelor, o dată pe an, in ziua de 17 ianuarie, la sărbătoarea Sfantului Antonie al deșertului. Asociația agricultorilor italieni vine, atunci, in Piața Sfantul Petru, pentru a binecuvânta animalele de fermă.
   Chiar si în unele parohii, Messa este deschisa celor care vin cu animalul sau animalele de companie: câini și pisici, papagali, carasi, broaste testoase si iepuri, sustinand ca este o modalitate de a da slavă lui Dumnezeu pentru toată creația.

   Uneori, sunt binecuvantati caii Carabinierilor sau ai Garzii Financiare și câinii pregătiti sa intervina in situatii de urgenta.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
70
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04388 sec - PID: 17240