24

Canonul Sf Andrei Criteanul, in Biserica Ortodoxa Romana

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
În Biserica Ortodoxă este rânduit ca începând de astăzi, 18 martie 2013 şi până joi, 21 martie 2013, să se oficieze slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul, unită cu Pavecerniţa.

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, va participa la această slujbă deosebită, specifică Postului Mare, în fiecare seară de luni până miercuri la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia şi joi la parohia Cuza Vodă din Slobozia, începând cu ora 17:00.

Canonul cel Mare (lucrare a Sfântului Andrei Criteanul) se oficiază atât în prima cât şi în a cincea săptămână a Postului Mare, fiind cea mai importantă operă a imnografiei despre pocăinţă.

Canonul ne introduce, pe fiecare dintre noi, în istoria Sfintei Scripturi şi ne determină să conştientizăm, prin intermediul modelelor de pocăinţă, amplitudinea păcatelor noastre şi înstrăinarea faţă de Dumnezeu, se arata intr-un comunicat transmis, in urma cu cateva minute, de Biroul de Presa al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, partener media oficial al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01198 sec - PID: 4157