14
Fostul Prim-Ministru al Bulgariei, Boiko Borisov, si-a făcut prima sa aparitie publica dupa demisia sa, în timpul unei călătorii intreprinse ieri, în orașul de nord-vest Loveci, conform publicatiei Crucea.

El s-a aflat aici pentru a vizita locul de constructie a Bisericii Sfintii Chiril si Metodiu, pentru care cabinetul său a alocat 600.000 BGN. Borisov s-a întâlnit, de asemenea, cu Mitropolitul Gavriil de Loveci.

"În ziua in care bulgarii isi cer iertare, astăzi, vreau să le cer iertare oamenilor și lui Dumnezeu, pentru greșelile și păcatele pe care le-am facut în fața lor, asigurandu-i ca nu au fost unele cu intentie", a spus Borisov.

După aceea, insotit de fostul său adjunct și ministru de interne, Țvetan Țvetanov, acesta a mai facut o oprire pe locul unde se construieste sala de sport a Liceului de Limbi Straine, de asemenea, finantata de fostul sau guvern.

Unii demonstranti, prezenti, au afisat postere cu portretul lui Borisov, pe care se puteau citi: "El este responsabil de mizeria noastra", "El a cauzat șomajul uriaș", "El a interzis fumatul și a distrus barurile și restaurantele", "Peste 40% dintre tineri sunt șomeri", "Unde sunt banii noștri?".

Cabinetul Borisov a demisionat in ziua de 20 februarie (vezi ARHIVA), fapt fara precedent din 1997, dupa proteste impotriva facturilor mari la energie, monopolurilor, sărăciei, stagnarii economice, corupției și modelului politic de conducere a țării, după căderea regimului comunist, în 1989.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01209 sec - PID: 12689