40

PS Parinte Vincentiu a slujit la Manastirea Chiroiu

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Duminică, 17 martie 2013, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu.

La slujbă au participat părintele exarh, Arhimandritul Rafail Mîţ, părintele consilier Daniel Enaşcu, părintele Protopop Bogdan Ionuţ Stancu, preacuvioşi părinţi stareţi din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi un sobor de preoţi şi diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei noastre a vorbit credincioşilor despre începutul Postului Mare, călătoria nevoinţelor la care ne cheamă Mântuitorul, iertându-ne unii pe alţii. Postul este o bogăţie a harului, care suplineşte puţinătatea mâncării. Suntem chemaţi ca împreună, în comuniune, să săvârşim această călătorie şi împreună să ne bucurăm de harul Duhului Sfânt.

Preasfinţia Sa a citit rugăciunea de dezlegare la începutul Postului Mare şi rugăciunea arhierească de dezlegare pentru soborul mănăstirii şi credincioşii prezenţi in biserică.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa, împreună cu soborul de slujitori, a săvârşit slujba de Parastas pentru ctitorii mănăstirii, apoi a vizitat parohiile Chiroiu şi Biţina, care se află în apropierea mănăstirii.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01306 sec - PID: 31950