23
In aceste zile, in Sala Sinodala a Lavrei Adormirii Maicii Domnului din Kiev, Mitropolitul Vladimir al Kievului și al Întregii Ucraine a prezidat o ședință periodică a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Reuniunea a aprobat comitetul de organizare pentru ceremoniile de aniversare a 1025 de ani de la Botezul Rusiei, în frunte cu Mitropolitul Antonie de Borispol, cancelar al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

S-a decis ca Mitropolitul Vladimir al Kievului sa trimita o scrisoare președintelui ucrainean, Ianukovici, propunând soluții la problemele relațiilor dintre Biserică și Stat, în Ucraina contemporană.

S-a mai decis, de asemenea, să se trimită o scrisoare, în numele Mitropolitului Vladimir de Kiev, Președintelui Ucrainei, Ianukovici, șefului Guvernului, N. Azarov, și șefului Radei, V. Rybak, prin care sa se ceara respingerea adoptarii proiectului de lege nr. 2342, privind extinderea noțiunii de "discriminare", care interpreteaza poziția tradițională negativa a Bisericii fata de homosexualitate, ca pe o discriminare.

A mai fost adoptat si un text privind educația religioasă în Biserica Ortodoxă Ucraineană.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01055 sec - PID: 17907