2

Blazonul ales de Papa Francisc - prezentarea simbolurilor (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Blazonul ales de către Papa Francisc contine, in partea superioara, simbolul Societății lui Iisus: soarele de aur al lui Hristos, trei litere IHS – Iisus Mantuitorul Lumii sau doar numele lui Iisus, din greacă – cu rosu,  pe o Cruce, de asemenea, roșie, iar mai jos de H, cele trei piroane negre al Patimilor lui Hristos, ceea ce poate reprezenta un juramant religios al sărăciei, castitatii și ascultarii.

   Jos, in stânga, se afla steaua de aur a Mariei, iar in dreapta floarea de nard încă imbobocita, din acest motiv aratand ca un ciorchine de struguri de aur.

   Blazonul este montat peste insemnele papale alese de Papa Benedict al XVI-lea: mitra, cheile de aur si argint si cordonul rosu.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.0117 sec - PID: 3983