3

Papa si Marea Moschee a Romei: drumul catre pace (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Musulmanii și creștinii ar trebui să meargă împreună pe drumul pacii, simplitatii și umilinței, sustine Centrul Cultural Islamic din Italia, intr-o scrisoare trimisă noului Papă ales, Francisc.

   În scrisoare, secretarul general al Centrului Cultural al Marii Moschei din Roma, Abdellah Redouane, a declarat ca aceasta cale a fost deschisa ''încă din timpul pontificatului Papei Paul al VI-lea, consolidata și confirmata in momentele cele mai critice'' .

   Acesta este spiritul,'' neschimbat și de încredere, cu care Centrul Cultural Islamic al Italiei salută alegerea Papei Francisc și va continua să lucreze în cadrul dialogului inter-religios și inter-cultural”, mai arata scrisoarea.

   Alegerea numelui Pontifului, a continuat Redouane, "este o alegere de bun augur și purtam in inimile noastre numele Francisc, foarte drag noua".

   Secretarul general a mai citat un pasaj din prima predică a pontifului și a subliniat importanța a două cuvinte folosite de către Papa Francisc, "mersul și construirea": "Mergand pe calea lui Dumnezeu, construind un viitor pentru omenire, în această viață, înainte de viața veșnică''. Astfel de cuvinte, a scris Redouane, care va fi prezent astazi la ceremonia de inaugurare papală, "ne sunt comune și ne apropie''.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
20
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.0378 sec - PID: 16005