36
Istanbulul, cunoscut sub numele de "Orașul Lalelelor" în timpul Imperiului Otoman, va gazdui Muzeul si Centrul de Cercetare al Lalelelor.

Decizia de a infiinta centrul a fost luata printr-un vot unanim, în cursul reuniunii din ultimele zile a administratiei Metropolitane a Istanbulului, din Palatul Municipalitatii Sarachane, conform agentiei de stiri Anatolia.

Municipalitatea a alocat un spațiu, muzeului și centrului de cercetare, prezentand astfel poziția și importanța lalelor în arta si cultura turceasca, precum și rezultatele cercetarii in domeniul lalelelor, întreprinse de către Asociația Laleaua Istanbul.

O suprafata de peste 3.300 de metri patrati, in cartierul Sariyer, a fost alocata Fundatiei Laleaua Istanbul, pentru a servi ca muzeu și a contribui astfel la serviciile sociale și turismul din tara, pentru următorii 25 de ani.

Centrul va cuprinde săli de expoziție temporare și permanente, o bibliotecă, sali de întâlnire și conferințe, unități de cercetare și alte sali cu destinatii din domeniul socio-cultural.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01491 sec - PID: 22800