2

Vrajitorii lui Faraon - islamistii acuza mass-media egipteana (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Un cunoscut predicator islamic a avertizat împotriva vizionarii programelor de stiri egiptene, declarând că acestea sunt difuzate de "vrajitorii lui Faraon", conform Al Arabiya, citat de VoR.

   În predica din această săptămână, Safwat Hegazy condamna jurnalele si revistele egiptene, care dau vina pe Hamas pentru uciderea forțelor egiptene și le-a cerut palestinienilor din Gaza sa nu "creada ceea ce se publica în ziare".

   "Faraonul Ramses al II-lea a avut un singur haman, dar acum are peste 1000 de hamani în Egipt", a spus clericul, referindu-se la un personaj biblic (haman=marele preot, aflat aproape de Faraon) care, împreună cu Faraonul, este apreciat de musulmani ca respingator al chemarii Profetului Moise de a se inchina lui Dumnezeu.

   De asemenea, membrii grupurilor islamiste din Egipt au acuzat recent emisiunile si dezbaterile TV de știri, care par a fi "împotriva legii islamice a tarii".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00887 sec - PID: 6300