7

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, „a Lăsatului sec de brânză”, astăzi, 17 martie 2013, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

După citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Ierarh a rostit un cuvânt de învăţătură în cadrul căruia a tâlcuit pericopa evanghelică în care Mântuitorul ne arată ce fapte trebuiesc împlinite pentru a câştiga Împărăţia cerurilor, îndemnându-i pe credincioşi la iertare, post şi milostenie pentru dobândirea mântuirii.

În timpul Sfintei Liturghii Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul a hirotonit întru diacon pe tânărul Cosmin Constantin Stamatoiu, absolvent al Facultății de Teologie „Sfânta Filofteia” din Piteşti.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale condusă de Prof. Marian Cristi Stroe.

La sfârşitul slujbei Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul a citit o rugăciune de cerere către Dumnezeu pentru ajutor la începutul Postului. De asemenea, la finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a vorbit şi de slujbele care se vor săvârşi în această primă săptămână a Postului.

La Sfânta Liturghie săvârşită astăzi la Catedrala Arhiepiscopală au luat parte numeroşi credincioşi din municipiul Râmnicu Vâlcea şi din împrejurimi.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
220
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.0207 sec - PID: 7401