3

   Parlamentarii ciprioți au respins în număr copleșitor impozitarea nepopulara a depozitelor bancare, ieri, punand sub semnul indoielii un plan international de salvare a tarii pentru ca membrul european sa evite falimentul.

   Parlamentul a votat cu 56 de voturi pentru si 36 de voturi împotrivă, 19 abțineri, pentru îngroparea proiectului de lege care reprezenta o condiție a comitetului european, pentru acordarea a 10 miliarde de euro in scopul salvarii economice a tarii. Un deputat a fost absent.

   Mii de protestatari, care umplusera străzile din preajma Parlamentului, au reacționat cu bucurie la vestea votului.

   Ulterior, Președintele Ciprului a refuzat să accepte cererea de demisie a Ministrului Finanțelor Mihail Sarris, conform canalului de televiziune britanic Sky News.

   O întâlnire este planificată între Sarris și omologul sau rus, Anton Siluanov, la Moscova, astazi. Ministrul pentru Comerț, Energie și Turism, Lakkotrypis Giorgos, va vizita Moscova, împreună cu ministrul de Finanțe.

   Intre timp, Președintele rus Vladimir Putin și Președintele Ciprului, Nikos Anastasiadis, au discutat o serie de aspecte legate de relațiile bilaterale și de situația economică a Ciprului, în timpul unei convorbiri telefonice, conform unei declaratii a Secretarului prezidential de presă, Dmitri Peskov.

   "În cadrul discutiei, șefii de stat au analizat situația economică actuală a Republicii Cipru, în special, în contextul propunerilor grupului european, pentru a rezolva criza", a declarat purtătorul de cuvânt.

   Cu aceasta ocazie, Președintele Putin și-a exprimat îngrijorarea privind posibilele acțiuni care ar dauna intereselor persoanelor fizice și juridice rusești din Cipru.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
26
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02256 sec - PID: 20931