14
Parlamentarii ciprioți au respins în număr copleșitor impozitarea nepopulara a depozitelor bancare, ieri, punand sub semnul indoielii un plan international de salvare a tarii pentru ca membrul european sa evite falimentul.

Parlamentul a votat cu 56 de voturi pentru si 36 de voturi împotrivă, 19 abțineri, pentru îngroparea proiectului de lege care reprezenta o condiție a comitetului european, pentru acordarea a 10 miliarde de euro in scopul salvarii economice a tarii. Un deputat a fost absent.

Mii de protestatari, care umplusera străzile din preajma Parlamentului, au reacționat cu bucurie la vestea votului.

Ulterior, Președintele Ciprului a refuzat să accepte cererea de demisie a Ministrului Finanțelor Mihail Sarris, conform canalului de televiziune britanic Sky News.

O întâlnire este planificată între Sarris și omologul sau rus, Anton Siluanov, la Moscova, astazi. Ministrul pentru Comerț, Energie și Turism, Lakkotrypis Giorgos, va vizita Moscova, împreună cu ministrul de Finanțe.

Intre timp, Președintele rus Vladimir Putin și Președintele Ciprului, Nikos Anastasiadis, au discutat o serie de aspecte legate de relațiile bilaterale și de situația economică a Ciprului, în timpul unei convorbiri telefonice, conform unei declaratii a Secretarului prezidential de presă, Dmitri Peskov.

"În cadrul discutiei, șefii de stat au analizat situația economică actuală a Republicii Cipru, în special, în contextul propunerilor grupului european, pentru a rezolva criza", a declarat purtătorul de cuvânt.

Cu aceasta ocazie, Președintele Putin și-a exprimat îngrijorarea privind posibilele acțiuni care ar dauna intereselor persoanelor fizice și juridice rusești din Cipru.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01157 sec - PID: 3874