3

   Primul sfânt canonizat de Papa Francisc ar putea fi predecesorul său, Ioan Paul al II-lea, conform unor surse apropiate fostului secretar al papei polonez, pentru ANSA.
   Informatiile ne "asigura" ca discutiile despre canonizarea mult-așteptata vor incepe inca "din primele zile dupa inaugurare".

   Ioan Paul, care a fost beatificat pe 1 mai 2011, va trece, probabil, ultimul pas al canonizarii sale, in duminica din 20 octombrie, cu două zile înainte de sărbătoarea Fericitului Ioan Paul, din 22 octombrie, la aniversarea inaugurarii pontificatului său. Biserica Catolică asteapta cu nerabdare canonizarea Papei Ioan Paul al II-lea, imediat dupa moartea acestuia, in 2005, la varsta de 84 de ani. El a fost o figura carismatica, unul dintre cei mai populari Papi din istorie.

   În ianuarie, un cardinal apropiat al fostului Papa declara că acesta ar putea fi canonizat ca sfânt în acest an.
   "Dacă nu în acest an, atunci in 2014", a spus Cardinalul Giovanni Battista Re. "Din moment ce Ioan Paul al II-lea a facut mai mult decat un singur miracol, canonizarea lui va fi cu siguranță recunoscuta".

   Succesorul Papei Ioan Paul al II-lea, Papa Benedict al XVI-lea, astazi Emerit, care a renuntat la tron luna trecută, a lasat procesul de canonizare in stadiul in care Vaticanul atribuise un singur miracol Papei Ioan Paul al II-lea, anume vindecarea inexplicabilă, de boala Parkinson, prin interventia fostului papa, a unei călugărițe franceze.
   Lui Ioan Paul va trebui să ii mai fie atribuit un alt miracol, înainte de a putea fi canonizat.
   "Nu am suficiente informații sa va spun daca va deveni sfant pana la sfârșitul anului", a spus Cardinalul Re, "dar știu că, recent, trei sau patru dintre minunile sale au fost examinate pentru a vedea care sunt cele mai relevante".

   Papa Benedict a pus cauza beatificarii predecesorului său, deasupra unei reguli care presupunea o așteptare de cinci ani înainte de începerea procesului, după ce mulțimile au cerut ca el să fie făcut "Santo Subito!" (Sfant acum!), chiar la înmormântarea acestuia.
   Vaticanul, cu toate acestea, a insistat asupra acestui lucru, afirmand ca nu înseamnă ca procesul va fi mai puțin riguros decât ar trebui. Unii observatori au sugerat ca aceasta canonizare ar fi fost conditionata de prietenia Papei Ioan Paul al II-lea cu fondatorul Legionarilor lui Hristos, preotul mexican Marcial Maciel Degollado, care a murit în 2008, în dizgrație, după decenii de abuzuri sexuale, în urma carora chiar s-au nascut mai multi copii.
   Papa Ioan Paul al II-lea ar fi ignorat rapoartele despre carismaticul Maciel, care a fost inlaturat de Papa Benedict al XVI-lea, în anul 2006.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
73
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02853 sec - PID: 17239