6

   Excavarile recente din Tel Habuwa au dezvaluit cucerirea regiunii Tjaru, de catre Ahmose I.

   Săpăturile din Tel Habuwa, considerata a fi fostul Tjaru, dezvăluie dovezi clare ale inlaturarii lui Hyksos, de catre Ahmose I, in perioada secolelor XVIII – XVI, inaintea lui Hristos, spre sfârșitul epocii mijlocii a bronzului, Hyksos  controland Egiptul de Nord. În secolul XVI, Ahmose I l-a răsturnat pe Hyksos și a instituit a XVIII-a dinastie și Noul Regat al Egiptului.

   Descoperirile arheologice recente din Tel Habuwa (cunoscut si sub numele de Tell el-Habua sau Tell-Huba), pe un sit asociat fostului Tjaru (Tharo), au pus intr-o nou alumina campania lui Ahmose. O adnotare din faimosul Rhind Mathematical Papyrus constata că Ahmose ar fi preluat controlul Tjaru înainte de asedierea lui Hyksos, în Avaris.

   Săpăturile din sit, aflat la două mile est de Canalul Suez, au descoperit dovezi ale rănilor din luptă, pe scheletele descoperite pe un strat datând din vremea Hyksos. Sit-ul a scos la lumina dovezi ale unor clădiri incendiate, precum și silozuri de cereale noi, imense, care ar fi putut să hrănească un număr mare de trupe egiptene.

   După ce Ahmose a castigat orasul și l-a învins pe Hyksos, el a extins orasul și a construit mai multe forturi în apropiere, pentru a proteja frontiera de est a Egiptului. Tjaru a fost descoperit în anul 2003, insa această nouă descoperire confirmă un moment decisiv în inlaturarea lui Hyksos, anterior stiut doar din scrieri.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
153
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.12839 sec - PID: 23054