26

Statuia Libertatii din New York se redeschide de Ziua Americii

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Închisa publicului, din cauza uraganului Sandy, din luna octombrie 2012, Statuia Libertății se va redeschide in data de 4 iulie 2013, la timp pentru sarbatoarea naționala a SUA.

Statuia, de 93 de metri și peste 200 de tone, vizitata în fiecare an de mai mult de 3 milioane de turiști, nu a fost afectata de uraganul care a lovit New York-ul, conform unei declaratii facute ieri de Secretarul de Interne, Ken Salazar, care anunța redeschiderea acesteia.

"4 iulie este data perfectă pentru a redeschide un simbol al libertății țării noastre", a declarat si senatorul democrat Charles Schumer din New York, citat de AFP.

Statuia Libertății este, într-adevăr, una dintre atracțiile emblematice ale New York-ului. În anul 2011, aceasta a atras a174 milioane dolari, primind 3,7 milioane de persoane, conform lui Salazar.

Aici lucreaza aproximativ 400 de persoane, care au ramas fara locuri de munca dupa inchiderea acesteia.

Partea superioara a statuii fusese redeschisa chiar în ajunul uraganului, după un an de muncă, care costase 30 milioane de dolari.

Statuia Libertății, care figureaza din 1984 pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, a fost amplasata în anul 1886 la intrarea pe insulă, cu scopul de a transmite călătorilor sosiți salutul de bun venit pe pământ american. Statuia este un cadou al Franței, făcut Statelor Unite ale Americii, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la declararea independenței Statelor Unite.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01443 sec - PID: 23074