4

Statuia Libertatii din New York se redeschide de Ziua Americii (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Închisa publicului, din cauza uraganului Sandy, din luna octombrie 2012, Statuia Libertății se va redeschide in data de 4 iulie 2013, la timp pentru sarbatoarea naționala a SUA.

   Statuia, de 93 de metri și peste 200 de tone, vizitata în fiecare an de mai mult de 3 milioane de turiști, nu a fost afectata de uraganul care a lovit New York-ul, conform unei declaratii facute ieri de Secretarul de Interne, Ken Salazar, care anunța redeschiderea acesteia.

   "4 iulie este data perfectă pentru a redeschide un simbol al libertății țării noastre", a declarat si senatorul democrat Charles Schumer din New York, citat de AFP.

   Statuia Libertății este, într-adevăr, una dintre atracțiile emblematice ale New York-ului. În anul 2011, aceasta a atras a174 milioane dolari, primind 3,7 milioane de persoane, conform lui Salazar.

   Aici lucreaza aproximativ 400 de persoane, care au ramas fara locuri de munca dupa inchiderea acesteia.
   Partea superioara a statuii fusese redeschisa chiar în ajunul uraganului, după un an de muncă, care costase 30 milioane de dolari.

   Statuia Libertății, care figureaza din 1984 pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, a fost amplasata în anul 1886 la intrarea pe insulă, cu scopul de a transmite călătorilor sosiți salutul de bun venit pe pământ american. Statuia este un cadou al Franței, făcut Statelor Unite ale Americii, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la declararea independenței Statelor Unite.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
174
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02801 sec - PID: 7280