2

În cea de-a doua zi a Săptămânii duhovnicești din Postul Mare, marți, 19 martie 2013, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul la Mănăstirea Cozia, în prezența a numeroși credincioși.

În cuvântul de învățătură de la finalul slujbei Pavecerniței Mari și a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a vorbit despre „post, ca şcoală a libertăţii sufletului, pentru că săvârșindu-l după învăţătura Bisericii, descoperim că avem mai multă libertate să împlinim voia lui Dumnezeu, decât voia noastră proprie. Prin post vedem că suntem trecători, ne simțim mai slăbiţi trupește, ceea ce arată că viața noastră depinde foarte mult de lucrurile din jurul nostru. Dar deodată simțim că sufletul nostru este chemat să trăiască veșnic, simțim că trupul este neputincios şi slab, el depinde de alimentele din jur şi atunci trezește în noi dorul vieții veșnice, pentru că sufletul este făcut pentru viața veșnică”.

Preasfinția Sa a vorbit şi despre importanta Canonului cel Mare, ca moment de meditație la istoria Vechiului şi Noului Testament, precum şi despre faptul că el reprezintă o rugăciune de pocăință, atât pentru monahi cât şi pentru mireni.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic „Axios” al Sfintei Mănăstirii Cozia.

La slujba Canonului cel Mare, oficiată în biserica Mănăstirii Cozia, ctitoria domnitorul Mircea cel Bătrân, a luat parte întreaga obște a mănăstirii, în frunte cu Părintele Arhim. Vartolomeu Androni, Starețul Mănăstirii Cozia și Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, alături de numeroși credincioși.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00997 sec - PID: 6301