33

Canonul cel Mare la Manastirea Sf Voievozi Slobozia 2013

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Luni, 18 martie 2013, prima zi a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a slujit la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia.

Slujbele vor continua până joi seara când va fi ultima zi a Canonului.

Preasfinţia Sa a vorbit elevilor seminarişti şi credincioşilor prezenţi, despre Canonul Sfântului Andrei Criteanul, care reprezintă un dialog cu noi înşine, un imn în care ne oglindim, fiecare creştin.

Venind să te rogi, trezeşti conştiinţa sufletului, iar mărturisind păcatele, prin spovedanie, te pregăteşti să întâmpini bucuria Învierii.

Marţi, 19 martie 2013, a doua zi a Postului Mare, la slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Seminarului „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa i-a îndemnat pe credincioşi să unească postul cu rugăciunea şi faptele bune, să folosească această călătorie a nevoinţelor spirituale pentru cercetare lăuntrică şi mărturisirea păcatelor în faţa lui Dumnezeu prin preotul duhovnic, pentru ca la sfârşitul acestei călătorii să fim vrednici de întâlnirea cu Mântuitorul Iisus Hristos, Cel Înviat.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01293 sec - PID: 12727