7

   Cu prilejul împlinirii a două decenii de misiune creştină în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, Cercul Pastoral – Misionar Feteşti, din cadrul Protopopiatului Feteşti, a organizat o excursie la Slobozia, cu un grup de elevi de la clasele V-VIII, coordonator Maria Stoian, Feteşti Dudeşti şi un grup de elevi de la clasele I-VIII, de la Şcoala Nr.1, de la Centrul de zi „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Feteşti-Oraş.

   Prima oprire a fost la Centrul Eparhial, unde am fost întâmpinaţi de preacucernicul părinte Constantin Pătraşcu, inspector pentru cateheza parohială, ce a făcut un scurt istoric al eparhiei, apoi Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a dăruit copiilor reviste şi iconiţe spre amintire.

   Deplasarea a continuat la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia, unde profesorii ne-au prezentat clasele, laboratoarele, biblioteca şi oferta educaţională.

   Catedrala Episcopală a impresionat copiii, prin frumoasa pictură, dimensiunile generoase, precum şi prin Sfintele Moaşte la care s-u închinat. Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, ctitorie a lui Matei Basarab, a fost următorul loc de închinare şi rugăciune, ultimul fiind Muzeul Judeţean de Istorie, unde copiii au admirat exponatele ce amintesc de credinţa strămoşilor, de jertfa eroilor, precum şi de continuitatea locuirii pe aceste meleaguri mângâiate de soarele, din Bărăgan.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
98
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09931 sec - PID: 22673