24

Biserica Ciprului pune toata averea sa, la dispozitia poporului

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Biserica Ciprului propune să ofere țării proprietățile sale, in ideea salvarii economiei, conform unei declaratii de ultima ora a Arhiepiscopului Hrisostom al Ciprului, liderul Bisericii Ortodoxe.

Asigurarea a fost data după o întâlnire a acestuia cu președintele cipriot N. Anastasiades.

La parasirea Palatului Prezidential, Arhiepiscopul și-a reînnoit propunerea de a achiziționa obligațiuni de stat, menționând că Biserica este dispusă să sprijine acest demers.

"Toate parohiile, eparhiile si toate mitropoliile, toate manastirile cumpăra obligațiuni", a spus el. Arhiepiscopul l-a asigurat pe Președinte că "întreaga proprietate a Bisericii este la dispoziția țării, in sprijinul poporului, pentru ca sistemul bancar sa nu se prabuseasca".

"Putem ipoteca toate bunurile Bisericii și putem investi suma echivalentă în obligațiuni", a adăugat el. În ceea ce privește mărimea contribuției Bisericii, Arhiepiscopul Hrisostom a remarcat faptul că proprietatea ecleziastică este "semnificativa" și, în consecință, contribuția va fi una importanta.

Despre opozitia deputaților ciprioti, fata de taxa pe depozitele bancare, propusa de planul de salvare al UE, Arhiepiscopul a declarat că acestia au "luat decizia corectă, transmitand un mesaj puternic Europei, aceasta trebuind sa invete sa il respecte si pe cel mai mic".

În cele din urmă, Arhiepiscopul a declarat că nu este nevoie sa il contacteze pe Patriarhul Chiril al Moscovei, întrucat Președinte cipriot este în relație directă cu Președintele Putin.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01141 sec - PID: 30405