4

Biserica Ciprului pune toata averea sa, la dispozitia poporului (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Biserica Ciprului propune să ofere țării proprietățile sale, in ideea salvarii economiei, conform unei declaratii de ultima ora a Arhiepiscopului Hrisostom al Ciprului, liderul Bisericii Ortodoxe.

   Asigurarea a fost data după o întâlnire a acestuia cu președintele cipriot N. Anastasiades.

   La parasirea Palatului Prezidential, Arhiepiscopul și-a reînnoit propunerea de a achiziționa obligațiuni de stat, menționând că Biserica este dispusă să sprijine acest demers.

   "Toate parohiile, eparhiile si toate mitropoliile, toate manastirile cumpăra obligațiuni", a spus el. Arhiepiscopul l-a asigurat pe Președinte că "întreaga proprietate a Bisericii este la dispoziția țării, in sprijinul poporului, pentru ca sistemul bancar sa nu se prabuseasca".

   "Putem ipoteca toate bunurile Bisericii și putem investi suma echivalentă în obligațiuni", a adăugat el. În ceea ce privește mărimea contribuției Bisericii, Arhiepiscopul Hrisostom a remarcat faptul că proprietatea ecleziastică este "semnificativa" și, în consecință, contribuția va fi una importanta.

   Despre opozitia deputaților ciprioti, fata de taxa pe depozitele bancare, propusa de planul de salvare al UE, Arhiepiscopul a declarat că acestia au "luat decizia corectă, transmitand un mesaj puternic Europei, aceasta trebuind sa invete sa il respecte si pe cel mai mic".

   În cele din urmă, Arhiepiscopul a declarat că nu este nevoie sa il contacteze pe Patriarhul Chiril al Moscovei, întrucat Președinte cipriot este în relație directă cu Președintele Putin.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
58
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04492 sec - PID: 18413