3

Papa Francisc si Bartolomeu I - intalnire privata (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Papa Francisc l-a primit în audiență privată pe Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, conform unei declaratii a Rev. Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Întâlnirea a avut loc în biblioteca privată a Palatului Apostolic al Vaticanului, Papa locuind inca in casa Sfanta Marta, în camera în care a stat si in timpul Conclavului, în așteptarea renovarii apartamentului papal.

Dialogul a fost unul "placut" și "intens", a spus Rev. Lombardi.

Patriarhul i-a daruit o icoană frumoasă Papei, cu Maica Domnului și Pruncul.

Papa i-a mulțumit Patriarhului pentru discursul său, tinut in Sala Sf Clement a Palatului Apostolic al Vaticanului, după o imbratisare, „din toata inima sa”, comparand momentul intalnirii cu intalnirea dintre cei doi Apostoli, Andrei (patronul spiritual al Patriarhiei Ecumenice) și Petru, care "au fost frati".

De remarcat faptul ca, in timpul alocutiunilor, Papa Francisc nu si-a dorit o pozitie privilegiata, refuzand sa stea pe un scaun mai inalt decat al celorlalti care erau prezenti in Sala.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
44
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03415 sec - PID: 17042