18

Papa Francisc s-a rugat pentru Patriarhul Moscovei

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, care a fost prezent la inaugurarea Papei Francisc, a declarat intr-un interviu acordat televiziunii turce ca: „este pentru prima dată în istorie cand Patriarhul de Constantinopol participa, în persoană, la întronizarea unui Papa. Asta nu s-a întâmplat niciodată”, a mai spus el, „nici înainte, nici după schisma din 1054”.

"Gestul vrea sa demonstreze importanta pe care o acord relațiilor de prietenie dintre cele două Biserici", a mai asigurat acesta.

Ajuns cu o zi înainte, Patriarhul Bartolomeu a avut o primă întâlnire, informală, cu Papa, in Casa Sfanta Marta din Vatican, unde Papa se află temporar, ulterior acesta participand la o cina cu Papa și cu alți oaspeți.

Delegația Bisericii Ortodoxe Ruse, care, de asemenea, a sosit pe data de 18 martie, in Vatican, a fost condusa de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei.

O scurtă întâlnire între delegația Bisericii Ortodoxe Ruse si Papa Francisc a avut, de asemenea, loc, in Casa Sfanta Marta.

Referindu-se la oaspetii sai, Papa Francisc a spus: "Astăzi, în timpul slujbei, m-am rugat puternic pentru Patriarhul Kirill al Moscovei, pentru ca astazi il sarbatorim pe Sfantul Chiril al Ierusalimului, conform calendarului nostru".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01088 sec - PID: 31950