4

Papa Francisc s-a rugat pentru Patriarhul Moscovei (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, care a fost prezent la inaugurarea Papei Francisc, a declarat intr-un interviu acordat televiziunii turce ca: „este pentru prima dată în istorie cand Patriarhul de Constantinopol participa, în persoană, la întronizarea unui Papa. Asta nu s-a întâmplat niciodată”, a mai spus el, „nici înainte, nici după schisma din 1054”.

   "Gestul vrea sa demonstreze importanta pe care o acord relațiilor de prietenie dintre cele două Biserici", a mai asigurat acesta.

   Ajuns cu o zi înainte, Patriarhul Bartolomeu a avut o primă întâlnire, informală, cu Papa, in Casa Sfanta Marta din Vatican, unde Papa se află temporar, ulterior acesta participand la o cina cu Papa și cu alți oaspeți.

   Delegația Bisericii Ortodoxe Ruse, care, de asemenea, a sosit pe data de 18 martie, in Vatican, a fost condusa de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei.

   O scurtă întâlnire între delegația Bisericii Ortodoxe Ruse si Papa Francisc a avut, de asemenea, loc, in Casa Sfanta Marta.

   Referindu-se la oaspetii sai, Papa Francisc a spus: "Astăzi, în timpul slujbei, m-am rugat puternic pentru Patriarhul Kirill al Moscovei, pentru ca astazi il sarbatorim pe Sfantul Chiril al Ierusalimului, conform calendarului nostru".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
81
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03176 sec - PID: 16424