16
Justin Welby, noul Arhiepiscop de Canterbury, primat al Bisericii Anglicane, ii urmeaza lui Rowan Williams, care a demisionat. Ceremonia de întronizare a avut loc astazi.

Acest nou Arhiepiscop de Canterbury, numit oficial de către Regina Angliei, aduce deja o notă de schimbare. El s-a declarat în favoarea femeilor-episcop. Cu toate acestea, el considera că guvernul britanic nu ar trebui să impună căsătoria gay, Bisericii.

Comuniunea Anglicană numara 80 de milioane de adepti in intreaga lume. Pe de o parte, aripa conservatoare, mai ales din Africa, se opune violent recunoașterii preoților declarati homosexuali și este foarte reticenta in numirea femeilor ca episcop. Partea liberala, a Statelor Unite și Marii Britanii, considera insa că este timpul ca Biserica sa se adapteze vremurilor de astazi si sa accepte aceste schimbări.

Practic necunoscut publicului larg, Justin Welby este episcop doar de un an. Urmand un parcurs atipic, acesta s-a bucurat mai intai de o cariera de 11 ani in industria petrolului, înainte de prezenta vocație. El este căsătorit si are doi băieți și trei fete.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01345 sec - PID: 23004