3

   Justin Welby, noul Arhiepiscop de Canterbury, primat al Bisericii Anglicane, ii urmeaza lui Rowan Williams, care a demisionat. Ceremonia de întronizare a avut loc astazi.

   Acest nou Arhiepiscop de Canterbury, numit oficial de către Regina Angliei, aduce deja o notă de schimbare. El s-a declarat în favoarea femeilor-episcop. Cu toate acestea, el considera că guvernul britanic nu ar trebui să impună căsătoria gay, Bisericii.

   Comuniunea Anglicană numara 80 de milioane de adepti in intreaga lume. Pe de o parte, aripa conservatoare, mai ales din Africa, se opune violent recunoașterii preoților declarati homosexuali și este foarte reticenta in numirea femeilor ca episcop. Partea liberala, a Statelor Unite și Marii Britanii, considera insa că este timpul ca Biserica sa se adapteze vremurilor de astazi si sa accepte aceste schimbări.

   Practic necunoscut publicului larg, Justin Welby este episcop doar de un an. Urmand un parcurs atipic, acesta s-a bucurat mai intai de o cariera de 11 ani in industria petrolului, înainte de prezenta vocație. El este căsătorit si are doi băieți și trei fete.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
151
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02455 sec - PID: 7269