5

Postul Pastelui: Nu va temeti de slujbele lungi! (video) (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Patriarhul Kirill al Moscovei le-a cerut credincioșilor să nu să se teamă de oboseală, in timpul slujbelor lungi din Postul Mare, și să se concentreze pe rugăciune.

   "În timpul Postului Mare, slujbele din primele ore ale dimineții dureaza patru ore, iar uneori chiar mai mult. Deci, cum să ne controlam gandurile atata timp? Din cauza slăbiciunii noastre, ne distragem, începem să ne gândim la altceva; cateodata oboseala fizica începe si ea sa isi spuna cuvantul. Apoi, apare un sentiment de îngrijorare, si incepi sa te intrebi: "Sa mai raman in biserică? Nu ar fi mai bine să plec?", a avertizat, printre altele, Patriarhul, în predica sa după slujba de dimineață, oficiata la Mănăstirea stavropighie Sfanta Ana din Moscova.

   "Răspunsul la aceasta intrebare ar trebui sa fie: nu plec din biserica. Trebuie doar să ma asigur ca gandul meu, care nu poate fi întotdeauna în rugăciune, din cauza limitelor și slăbiciunilor noastre, să nu deranjeze starea mea interioară, spirituală. Deci, aflandu-ma în biserică, va trebui să ma concentrez asupra cantarilor si rugaciunilor"- a adăugat el.

   Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a declarat că Postul este o perioada speciala care inseamna, pentru fiecare crestin ortodox, o perioada concentrata pe rugăciune, pe abstinență, pe pregatirea pentru o întâlnire demna cu Mântuitorul Înviat, în noaptea luminoasa de Paști.

   "În rugăciune, Dumnezeu ne dă puterea Harului Său, în scopul faptelor bune, al gandurilor bune, al sentimentelor bune. Nu este o coincidență faptul că rugăciunile Postului Mare dureaza atat de mult", a spus Patriarhul, precizand ca exact prin aceste cantari si rugaciuni, ale preotilor si diaconilor, mintea si inima sunt modelate, treptat, de Duhul lui Dumnezeu.

   "Sensul Postului, așa cum aminteau Sfintii Părinți, este schimbarea minții și inimii" – a concluzionat Patriarhul.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
41
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07408 sec - PID: 14644