29
Preasfințitul Episcop Angaelos, Episcopul General al Bisericii Ortodoxe Copte din Statele Unite ale Americii, a participat ieri la intronizarea noului Arhiepiscop de Canterbury, Justin Welby.

Ieri, aproximativ 2000 persoane au fost prezente la Catedrala Canterbury (vezi ARHIVA), cu ocazia intronizariilui Justin Welby, cel de-al 105-lea Arhiepiscop de Canterbury. Printre cei care au participat s-au numarat Printul de Wales și Ducesa de Cornwall, Primul-Ministru David Cameron și alți membri ai Parlamentului, reprezentanti ai Bisericilor Romano-Catolice și Ortodoxe și din întreg spectrul Bisericilor si cultelor creștine.

Preasfințitul Episcop Angaelos, Episcopul General al Bisericii Ortodoxe Copte din Statele Unite ale Americii, a fost prezent, de asemenea, reprezentandu-l pe Sanctitatea Sa Papa Tawadros al II-lea, Papa si Patriarh copt al Alexandriei.

"In urma intronizarii Arhiepiscopului de Canterbury, ne rugăm ca relațiile bune dintre Bisericile noastre sa continue, alaturi de mărturia noastră comună, aici, în Regatul Unit si pe mai multe fronturi și niveluri”.

„În acest moment pivot, in care asistam la numirea de noi lideri în Biserica Angliei, in Biserica Romano-Catolică și in propria noastra Biserica Ortodoxă Coptă, ne rugăm sa existe o inimă comună, precum și intenția de părtășie și de unitate”. „Isi gasesc ecou, acum, cuvintele Arhiepiscopului, conform caruia: "există toate motivele unui optimism pentru viitorul credinței creștine în lume și in această țară' – a declarat Preasfințitul Episcop Angaelos, Episcopul General al Bisericii Ortodoxe Copte din Statele Unite ale Americii.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01132 sec - PID: 30405