3

Alungat de detinuti, vandalul din Catedrala s-a pocait (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Un tribunal din Moscova l-a condamnat, in aceste zile, pe cel care vandalizat doua icoane ale Maicii Domnului din cea mai mare catedrala ortodoxa a Rusiei, la un an cu suspendare, dar acesta a fost eliberat deja dupa perioada savarasita in arest preventiv, conform Ria Novosti.

   Instanța din Sankt Petersburg il gasise, pe Iuri Piotrovschi, vinovat de "vandalism si instigare la ură religioasă", dupa ce a stropit cu cerneala două icoane aflate in Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova, în luna septembrie (vezi ARHIVA).

   Piotrovschi, in varsta de 62 de ani, este cunoscut pentru antecedente rezultate in urma unei boli psihice. El a petrecut deja șase luni de detentie preventiva.

   Instanța i-a interzis, totodata, lui Piotrovschi, sa mai viziteze lacasurile religioase creștine, timp de un an. Procurorii l-au acuzat pe Piotrovschi pentru pretentia "de ideolog, care caută să dovedească falsitatea învățăturilor religioase" despre icoane.

   Piotrovschi si-a recunoscut vinovatia, privind acuzațiile care i s-au adus, și a declarat ca a trimis deja o scrisoare de pocainta, Patriarhului Chiril al Bisericii Ortodoxe Ruse.

   Piotrovschi a mai povestit ca, prin colegii sai detinuti, cunoscuti in perioada arestului preventiv, a reusit sa ajunga la concluzia ca pornise pe o cale gresita.
   "Am schimbat 14 celule și am fost alungat de mulți dintre acestia", a declarat el. "Acest lucru m-a ajutat să-mi reconsider fapta. Imi cer iertare in fata tuturor credincioșilor".

   Piotrovschi fusese internat, initial, intr-un spital de boli mintale, dar expertii au decis că era apt pentru a fi judecat.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
18
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02267 sec - PID: 16005