4

   Noul Arhiepiscop de Canterbury, Justin Welby, este apropiat al spiritualitatii ignatiene – un aspect care il apropie si de noul Papa catolic al Romei, de la care are "multe de învățat", dupa cum a declarat chiar singur.
   Anglicanul Justin Welby a fost intronizat ieri, ca Arhiepiscop de Canterbury. El il inlocuieste pe Dr Rowan Williams, care a condus Biserica Anglicana in perioada 2002 – 2012.

   O delegație a Vaticanului a fost prezenta la acest eveniment, fiind condusă de Cardinalul Kurt Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor.
   Arhiepiscopul anglican a declarat, pentru Radio Vatican, ca a fost implicat, împreună cu soția sa, într-o nouă comunitate catolică de vocație ecumenică, Chemin Neuf, născuta în Franța și înrădăcinata în spiritualitatea ignatiană.
   "Am lucrat cu ei pe tema teoriei reconcilierii", a spus acesta, adăugând că a fost "foarte mult influentat de spiritualitatea ignatiană a grupului, asemenea sotiei sale".

   Avându-și rădăcinile în spiritualitatea ignatiană, noul șef al Comuniunii Anglicane considera că are "multe de învățat de la Papa Francisc, primul papă iezuit".
   "Sper să il cunosc cat de curând si sa continuam relațiile frățești, calde, dezvoltate de predecesorii noștri", a scris el intr-un mesaj ocazionat de intronizarea noului Papa.

   Noul Arhiepiscop și-a exprimat, de asemenea, interesul său profund fata de învățătura socială catolică: "Ati păstrat învățătura socială catolică prea bine ascunsa", a declarat el, deplângând faptul că "mulți catolici nu știu prea multe despre aceasta". Pentru arhiepiscop, "ea este, insa, una dintre cele mai mari comori pe care Bisericile trebuie să le ofere la nivel global".
   Acesta "comoară uriașă" este aceeași care, conform Arhiepiscopului, va duce "la o cooperare mult mai strânsă" intre Biserici.

   Arhiepiscopul Justin Welby are, totodata, o "profundă recunoștință" pentru tradițiile spirituale catolice. El a fost, de asemenea, membru al unui ordin benedictin (ramura anglicana) pentru mai mulți ani.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
38
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03456 sec - PID: 16991