9

   Starețul Schitului Pocrov din județul Neamț, Părintele protosinghel Ghervasie Gheorghe, a trecut în această dimineață, la Domnul. Părintele avea 85 de ani și era de 35 de ani egumenul schitului, conform unei informatii emise de Patriarhia Romana.

   După cum a mărturisit Părintele arhimandrit Timotei Aioanei, Mare ecleziarh al Catedralei Patriarhale și Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pentru Radio Trinitas, Părintele Ghervasie este considerat al doilea ctitor al așezământului monahal, după Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin:
   „Protosinghelul Ghervasie Gheorghe a fost un monah cu foarte multe daruri. Cel mai important dintre toate mi se pare dăruirea și jertfelnicia pentru Casa lui Dumnezeu. Atunci când a ajuns egumen la Schitul Pocrov, care se afla în ruină după ce trecuse prin perioada regimului comunist, fără călugări, odată cu plecarea lor din mănăstire în urma decretului 410 din anul 1959, Protosinghelul Ghervasie Gheorghe a înjghebat o mică obște la Pocrov și a refăcut integral ctitoria Sfântului Ierarh Pahomie: chiliile au fost refăcute, s-a construit o gospodărie anexă, s-au refăcut gardurile. Astfel, tot ceea ce ține de vechiul schit al Mănăstirii Neamț, care a fost numit atât de frumos de către Sadoveanu, Poiana Raiului, unul dintre cele mai frumoase locuri, a devenit o frumusețe și datorită strădaniei Protosinghelului Ghervasie Gheorghe”.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
69
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10249 sec - PID: 15586