5

   Mai mult de 200 de muzicieni si 50 de absolventi de conservator se vor intalni in cadrul unui program de 3 luni de muzica frantuzeasca, fiind pregatiti penru a lua startul in 40 de orase italiene, in perioada aprilie-iulie 2013.

   "Sounds of France" ("Sunete din Franța") va fi titlul evenimentului aflat la cea de-a 6-a editie, care va contine muzica clasica, contemporana, rock, pop, jazz si muzica electro, in cadrul a 130 de concerte.

   Conform agentiei ANSA, evenimentul are ca scop promovarea dialogului cultural între Franța și Italia, fiind o idee a Ambasadei Franței în Italia. Ministerul Italian al Educației și Cercetării și compania etica Edison, alaturi de Institutul Francez de Muzica au întins o mână de ajutor organizatorilor.

   "La un moment dat, anume în anii '70, Italia și Franța colaborau puternic in domeniul artistic. Trebuie să ne întoarcem la acel nivel de intensitate", a declarat pentru ANSA, Anouk Aspisi, atasatul cultural al Frantei.
   "Este cel mai mare festival și cel mai important organizat vreodata de Franța în Belpaese", a mai spus Aspisi.

   Duetul indian-pop „Le Brigitte” va deschide show-ul din Torino, in ziua de 2 aprilie.
   Directorul festivalului, Oscar Pizzo, a atras la randul sau atentia asupra partii educaționale a evenimentului, cu mai mult de șaizeci de concerte găzduite de conservatoristii italieni în colaborare cu academiile de muzică importante din Franța.
   Cu aceasta ocazie, un omagiu va fi adus compozitorului Francis Poulenc, la 50 de ani de la moartea sa.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
244
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01882 sec - PID: 694