36

Sounds of France / Sunete din Franta 2013: Festival muzical in Italia

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Mai mult de 200 de muzicieni si 50 de absolventi de conservator se vor intalni in cadrul unui program de 3 luni de muzica frantuzeasca, fiind pregatiti penru a lua startul in 40 de orase italiene, in perioada aprilie-iulie 2013.

"Sounds of France" ("Sunete din Franța") va fi titlul evenimentului aflat la cea de-a 6-a editie, care va contine muzica clasica, contemporana, rock, pop, jazz si muzica electro, in cadrul a 130 de concerte.

Conform agentiei ANSA, evenimentul are ca scop promovarea dialogului cultural între Franța și Italia, fiind o idee a Ambasadei Franței în Italia. Ministerul Italian al Educației și Cercetării și compania etica Edison, alaturi de Institutul Francez de Muzica au întins o mână de ajutor organizatorilor.

"La un moment dat, anume în anii '70, Italia și Franța colaborau puternic in domeniul artistic. Trebuie să ne întoarcem la acel nivel de intensitate", a declarat pentru ANSA, Anouk Aspisi, atasatul cultural al Frantei.

"Este cel mai mare festival și cel mai important organizat vreodata de Franța în Belpaese", a mai spus Aspisi.

Duetul indian-pop „Le Brigitte” va deschide show-ul din Torino, in ziua de 2 aprilie.

Directorul festivalului, Oscar Pizzo, a atras la randul sau atentia asupra partii educaționale a evenimentului, cu mai mult de șaizeci de concerte găzduite de conservatoristii italieni în colaborare cu academiile de muzică importante din Franța.

Cu aceasta ocazie, un omagiu va fi adus compozitorului Francis Poulenc, la 50 de ani de la moartea sa.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01572 sec - PID: 14864